vr. dec 3rd, 2021

 

Sneller hardlopen gebeurd niet zomaar, daarvoor moet jij een aantal dingen doen. Mensen denken dat het heel ingewikkeld is, maar met een paar kleine dingen kan je al snel flink doorlopen. In deze blog ga ik jullie een paar tips geven om sneller te kunnen rennen. 

 

Sneller lange afstand rennen

Als jij sneller een lange afstand wil rennen is het belangrijk om eerst een goede conditie op te bouwen voordat jij sneller gaat lopen. Dat kan jij doen door steeds een lange afstand te rennen en dat op te bouwen. Daarnaast kan touwtje springen ook jouw conditie verbeteren.

 

Bij een lange afstand is sneller hardlopen moeilijker om op te bouwen, het duurt het meestal langer voordat het gewenste resultaat is bereikt. Daarom is het belangrijk dat jij jouw mindset positief moet houden. Jij moet jezelf niet naar beneden halen door te denken dat jij een slechte tijd hebt neergezet, jij moet denken dat jij het goed hebt gedaan en dan kan jij de volgende keer jouw tijd verbeteren. Als jij tijdens een lange afstand sneller wilt hardlopen moet jij tegen jezelf zeggen dat je die laatste kilometer moet vlammen. Na die laatste kilometer is het  klaar dus moet  alles eruit gegooid worden. 

 

Misschien wel het belangrijkste van allemaal is dat jij niet opgeeft. 4 minuten per kilometer is voor veel mensen een hele grote stap. Maar als jij doorzet ga jij vanzelf sneller hardlopen. Bij de meeste mensen zit het keerpunt bij 3 kilometer. Als zij daar voorbij zijn met een goede snelheid houden zij het vaak vol tot het einde (uitgaand van 5 km).

 

Sneller sprinten

Om sneller hardlopen te verbeteren op korte afstanden is het belangrijk dat jij een goede warming up doet. Omdat sprinten zo intensief is moet alles goed losgemaakt worden voor de ultieme prestaties. De houding is wederom belangrijk om sneller hard te lopen. Bij sprinten is het in tegenstelling tot lange afstand lopen beter om op de voorvoet te landen en af te zetten. Daardoor krijg je meer explosiviteit en kan jij jezelf harder afzetten waardoor jij sneller bent. Jij moet goed jouw armen meenemen tijdens het sprinten waardoor jij zelf harder vooruit kan gaan.

 

Is techniek belangrijk voor sneller hardlopen?

Techniek is zeker weten belangrijk voor sneller hardlopen. Een goede techniek helpt bij het makkelijker volhouden van lange afstanden en minder pijntjes na de trainingen. Het is belangrijk om goed te landen tijdens het hardlopen, daardoor verminderd de kans op blessures. Ook het afzetten is belangrijk en wat jij daarbij moet doen is de voet van de hak naar jouw grote teen afwikkelen. Rechter op lopen is belangrijk voor jouw rug en nek. Zorg ervoor dat jij een rechte rug en nek hebt, dat is het beste voor jouw lichaam. Zorg er ook voor dat jij  geen plof voeten hebt. Door plof voeten komt al jouw gewicht in 1 keer op 1 voet terecht en dat is heel zwaar voor jouw voeten. De voeten moeten zacht landen en jij moet ze laten afrollen, daardoor verminder jij het gewicht op de voeten en kan jij makkelijker en sneller hardlopen. Er zijn ook mensen die schuifelen, dat moet veranderen door jouw voeten meer op te tillen en niet vooruitschuiven door ze hoger op te tillen loop jij efficiënter en ga jij sneller hardlopen. 

 

Sneller hardlopen met de juiste kleding 

Sneller hardlopen is voor veel mensen mensen belangrijk naast het afvallen of het verbeteren van hun conditie. Zij willen snel hardlopen, omdat zij dan een goed gevoel krijgen. En met de juiste kleding kan jij comfortabeler en sneller hardlopen. Het is belangrijk goede hardloopschoenen te hebben. die vangen de schokken goed op en ze zitten heel fijn. Een hartslagmeter kan ook handig zijn, maar is minder belangrijk dan goede schoenen. een hartslagmeter helpt jou met efficiënter trainen. Een sportarmband is heel handig als jij jouw telefoon mee neemt tijdens het hardlopen om je activiteit te meten en om eventueel muziek te luisteren. Daarbij is het lekker als jij een bluetooth koptelefoon of oortjes hebt waarmee er zonder draadje muziek geluisterd kan worden. Naar muziek luisteren tijdens het trainen kan zorgen voor een boost waardoor jij sneller gaat hardlopen. 

 

Tegenwoordig is er een heel groot assortiment met hardloopkleding. dat gaat van mutsen en haarbanden tot aan onderbroeken en sokken. Winkels hebben van alle merken en kleuren wel kledingstukken. Het is belangrijk dat jij goed passende en comfortabele kleding aan hebt tijdens het sporten. dat zorgt ervoor dat jij beter gaat presteren. Zelfs voor in de regen zijn er veel verschillende dingen te koop zoals een regenbroek en een jas die zowel goed werken en goed zitten. 

By admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *