vr. dec 3rd, 2021

Mensen denken vaak dat gezondheid alleen gaat over niet ziek zijn, maar er zijn een heleboel verschillen in gezond zijn. Het kan namelijk aan een heleboel verschillende dingen liggen. Zo kan je lichamelijk en mentaal gezond of ongezond zijn, en een groot deel van gezond zijn heeft te maken met jouw mindset en hoe jij in het leven staat. Denk dan bijvoorbeeld aan je eetgedrag of het uitstellen van je schoolwerk. Vandaag ga ik jullie wat vertellen over je mindset en de invloeden daarvan.

 

Lichamelijk gezond

Je kan lichamelijk gezond zijn door te sporten en op je voeding te letten, maar er zijn ook dingen waar je niets aan kan doen zoals ziektes. Jij kan dan nog zo’n afgetraind lichaam hebben en heel goed op jouw voeding letten, maar er is altijd iets waar je niets aan kan doen en dat zijn ziektes. Iedereen kan ziek worden en er is niets wat je daar tegen kunt doen, alleen is de ene persoon gevoeliger om ziek te worden dan de ander. Dat komt omdat hun immuunsysteem zwakker is en dat valt bijna niet te trainen. Jij kan je immuunsysteem wel een klein beetje verbeteren door veel groente en fruit te eten, maar het zal nooit gebeuren dat je niet meer ziek wordt.

 

Mentaal en mindset

Mensen die mentaal gezond zijn, hebben vaak een gelukkiger leven dan de mensen die mentaal niet lekker in hun vel zitten. Dat kan door heel veel verschillende dingen komen, bijvoorbeeld een overleden familielid of een burn-out. Mensen die mentaal niet gezond zijn hebben niet echt een ziekte, maar die mensen hebben het vaak moeilijk met de positieve en leuke dingen in het leven te zien. ze zitten dan in hun hoofd met een onprettige gebeurtenis waar ze de hele tijd aan denken, waardoor ze niet genieten van de leuke dingen en ook niet goed kunnen functioneren op bijvoorbeeld werk, sport of op school. Ook door een burn-out (vaak door werkoverlast) zijn mensen vaak minder tevreden in het leven. Dit is een best veel voorkomend probleem bij mensen die op kantoor werken. Het aantal mensen met een burn-out in 2016 was 15% en dat zijn er een heleboel. Een burn-out. De meeste problemen kunnen worden opgelost door je mindset te veranderen. Als je een positieve mindset hebt ga je met veel meer plezier door het leven en kan je beter presteren op alle aspecten.

 

Mindset zegt veel over je

Zoals ik net al vertelde is je mindset een hele belangrijke factor in het “gezond” leven, alhoewel mindset natuurlijk niet alles kan veranderen. Met mindset kan je natuurlijk niet alles veranderen zoals een blijvende ziekte, maar het kan wel helpen met het verder leven met een ernstige ziekte. Als je bijvoorbeeld een verlamming hebt kan je daar met je mindset niets aan veranderen, wel kan je mindset ervoor zorgen dat je er mee leert leven dat je een ziekte hebt en daarnaast wel kan genieten van het leven. Als jij bijvoorbeeld overgewicht hebt zou jouw mindset je wel kunnen helpen. Als jij je mindset zo kan veranderen dat je heel veel gaat sporten en goed op je voeding let kan je een heleboel kilo’s kwijtraken. Ook helpt het als je familie/vrienden je helpen met je mind veranderen. Zij kunnen je helpen met allerlei dingen zoals sporten en bijvoorbeeld een voedingsschema, zij kunnen je laten lachen en leuke dingen doen waardoor je weer kan genieten van het leven wat de situatie ook is.

Als jij jouw mindset goed op een rijtje hebt ben je meestal een echte doorzetter en ga je geen uitdaging uit de weg. Mensen met een duidelijke gedachte zijn vaak gelukkiger en succesvoller dan iemand waar zijn of haar mindset niet in orde is. Die mensen geven vaak sneller op omdat ze denken dat ze het niet aankunnen. En als jij jouw mind kan veranderen van negatief naar positief is dat de eerste stap naar een leuk en succesvol leven.

Mindset veranderen

Er zijn verschillende manieren om jouw mindset van negatief naar positief te veranderen. Het belangrijk is dat je dankbaar bent voor wat je hebt en wat je allemaal kan doen. Ook moet je in elke situatie denken aan de goede dingen in het leven zoals familie en vrienden. En misschien nog wel het belangrijkste is dat jij het leven met plezier moet leven en alles eruit kan halen wat eruit te halen valt. Jouw mindset veranderen is niet makkelijk, daar moet jij wel een taaie voor zijn. Dus zijn er manieren om jou te helpen en 1 daarvan is het nemen van een mindset coach. Die helpt jou met je problemen en dan proberen jullie samen een oplossing te bedenken en die uit te voeren. Er zijn ook boeken die je kan lezen waar tips in staan om jou te helpen met jouw mindset veranderen.

 

By admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *