vr. dec 3rd, 2021

Het voetbalseizoen 20/21 is begonnen en daar keken we natuurlijk allemaal weer naar uit. Ondanks alle maatregelen die er door corona genomen moeten worden; zoals een maximaal aantal toeschouwers van maximaal 40% van de stadioncapaciteit en de anderhalve meter regel. Zelfs met alle maatregelen heeft iedereen weer veel zin in het voetbalseizoen! Dat blijkt maar weer uit het aantal verkochte seizoenkaarten en het gemiddelde aantal toeschouwers op televisie. Ik ga jullie in deze blog een beetje vertellen over de start van de 5 grote competities van Europa.

 

Eredivisie

Inmiddels zijn in ons kleine kikkerlandje de amateur en professionele voetbal seizoenen ook weer begonnen. Op 13 en 14 september werd de eerste speelronde van de Eredivisie weer gespeeld en het was weer een spektakel. De traditionele top 3 teams hebben allemaal hun eerste punten van het voetbalseizoen 20/21 te pakken. Ook was er veel te spreken over Groningen met natuurlijk de teruggekeerde Arjen Robben. Jammer genoeg voor de fans van Groningen en Robben zelf duurde de rentree van Robben maar liefst 30 minuten en viel hij geblesseerd uit. FC Emmen tegen VVV-Venlo was misschien nog wel de beste wedstrijd van het weekend met een eindstand van 3 tegen 5 voor Venlo.

 

Premier League

In het buitenland zijn ze ook al weer gestart met de nieuwe voetbal seizoenen (coronaseizoenen). Ook daar moet aan alle regels worden voldaan. In de Premier league mogen de fans pas op 3 oktober naar binnen, veel supporters zijn het daar niet mee eens, omdat in andere voetbalcompetities al wel mensen naar binnen mogen. Er zijn enkele ploegen in de Engelse voetbalcompetitie die uitstel hebben gekregen voor de start van het voetbalseizoen, doordat zij deelnamen aan de Champions league of Europa league. Die 2 grote bekercompetities werden door de Corona pandemie verplaatst naar Augustus 2020. Zelf kijk ik het meest uit naar deze voetbal competitie, omdat er zó veel topploegen zijn die allemaal kans maken op het kampioenschap.

 

La liga

Ook de Spanjaarden hebben veel zin in het komende voetbalseizoen en het lijkt een heel leuk seizoen te worden ondanks de Corona situatie. Zeker bij Barcelona gaat het heel interessant worden met de Nederlanders Frenkie de Jong en natuurlijk de nieuwe coach Ronald Koeman. Ook was het een grote vraag of Lionel Messi de Catalaanse club ging verlaten voor een nieuw avontuur in Engeland, maar gelukkig voor Koeman en Barcelona blijft Messi zijn club trouw. Real Madrid de kampioen van vorig seizoen hoopt natuurlijk weer te strijden voor het kampioenschap. Met alle goede spelers die zij hebben maken zij zoals elk jaar weer een hele grote kans om te winnen.

 

Bundesliga

Duitsland was een van de eerste voetbal competities die werd hervat tijdens de coronapandemie. Bayern München was veruit de sterkte van de competitie en heeft dan ook de bundesliga en de Duitse beker gewonnen, ook wonnen ze de verplaatste Champions league finale tegen Paris Saint Germain. Hoewel het in de eerste seizoenshelft niet zo soepel ging hebben zij het nog voor mekaar weten te boksen om toch de voetbal competitie te winnen. Dortmund en Bayer Leverkussen maakte de eerste seizoenshelft een goede kans, maar die hebben ze laten schieten in de 2e seizoenshelft.

 

League 1

De Franse voetbal competitie was net als de Eredivisie en alle andere competities aan het begin van de pandemie gestaakt en Paris Saint Germain werd gekroond tot kampioen van de league 1. Veel mensen waren het daar niet mee eens, maar de Parijzenaren stonden zo ver voor op de rest dat de Franse voetbalbond (Fédération Française de Football) hen had gekroond tot kampioen. Ook de Franse voetbal competitie is weer hervat en zondag was het gelijk raak met Olympic Marseille tegen de regerend kampioen PSG, de wedstrijd eindigde met 5 rode en 14 gele kaarten. Door een opstootje tussen de 2 teams werd er geslagen en werd de scheidsrechter gedwongen kaarten uit te delen. Al met al een hele goede seizoenstart.

 

By admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *